قرص ژلوفن
قرص ژلوفن
قرص ژلوفن ,قرص ژلوفن 400,قرص ژلوفن کامپاند,قرص ژلوفن ویکی پدیا,قرص ژلوفن سینوس,قرص ژلوفن در بارداری,قرص ژلوفن در شیردهی,قرص ژلوفن چیست,قرص ژلوفن مرفین دارد
توضیحاتی در مورد قرص ژلوفن
قرص ژلوفن ۴۰۰ یکی از مسکنهای قوی است که ضدالتهابی و غیرکورتونی است. مصرف بیرویه این مسکن مشکلات و عوارضهای مختلفی برای بدن خواهد داشت. در این مطلب از سایت جسارت در مورد عوارض و مضرات مصرف و خود کشی با قرص ژلوفن سینوس و کامپاند 200 و 400 در بارداری برای سردرد و دندان درد چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید.
قرص ژلوفن و کاهش قدرت باروری
محققان در مطالعات خود به این نتیجه رسیدهاند که زنان به دنبال استفاده طولانیمدت از ایبوپروفن و یا ژلوفن دچار کاهش قدرت باروری میشوند ولی این مشکل با اقدامات سریع و آغاز راهکارهای درمانی قابل برگشت است و این گروه از زنان میتوانند بارداری را تجربه کنند. بهتر است که مصرف قرص ژلوفن ۴۰۰ حتماً زیر نظر پزشک انجام شود و به صورت خودسرانه مصرف نشود تا از بروز مشکلات احتمالی برای مصرفکننده پیشگیری شود.
قرص ژلوفن مسکن ژلهای
ژلوفن مسکن ژلهای شکل بوده و تنها تفاوت آن با ایبوپروفن ژلهای بودن آن است. هر دوی این داروها مسکنهای ضدالتهابی غیراستروئیدی هستند و از نظر ظاهر متفاوتاند. مهمترین عملکرد ژلوفن دردزدا بودن آن است و از طریق عملکرد محیطی که کاهش فعالیت پروستاگالاندین (واسطههای شیمیایی مشابه کلسترول که در واکنش به بیماری ترشح میشود) و احتمال جلوگیری از ترکیب یا عمل سایر مواد را به دنبال دارد،گیرندههای درد را نسبت به محرکهای مکانیکی یا شیمیایی حساس میکند و به این صورت از فعالیت تکانههای درد جلوگیری میکند. این داروی ضد التهابی غیراستروئیدی با ممانعت از تولید مواد طبیعی خاصی که موجب بروز التهاب میشوند، درد و التهاب را در افراد کاهش میدهد و در نهایت تورم، درد و تب را کم میکند. ترشح پروستاگالاندینها در مغز باعث بروز التهاب و درد میشوند. پزشکان توصیه میکنند افرادی که از برخی بیماریها رنج میبرند مانند مبتلایان به آسم، مشکلات کبدی، کلیوی، نارساییهای خفیف قلبی، فشار خون بالا، حملات و بیماریهای قلبی، بیماریهای عروق محیطی از قبیل باریک شدن عروق، مبتلایان به سکته و افرادی که سابقه خونریزی معده داشتهاند، باید با احتیاط اقدام به مصرف ژلوفن و ایبوپروفن کنند.
عوارض شایع قرص ژلوفن
از عوارض شایع آن می توان به اسهال، حالت تهوع و استفراغ، سوء هاضمه شامل نفخ و درد شکمی، هرگونه درد در ناحیه معده یا روده ها اشاره کرد. عوارض شدید 1-افزایش حملات قلبی با مصرف ژلوفن در بیماران قلبی مصرف ژلوفن در افرادی که ریسک فاکتور بیماری های قلبی، عروقی و یا سابقه سکته مغزی و قلبی دارند؛ می تواند خطر حملات قلبی را افزایش دهد به همین دلیل باید با احتیاط تجویزو مصرف شود. 2-از کار افتادن کبد و کلیه ژلوفن به مرور زمان کلیه ها و کبد را از کار می اندازد،ژلوفن در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف آن به کبد فشار می آورد.همچنین دفع این دارو از طریق کلیه و به صورت ادرار است. مبتلایان به ناراحتی های خیلی شدید کلیه نیز نباید از این دارو استفاده کنند. 3-عدم کنترل فشارخون بیمارانی که فشار خون بالایی دارند،با مصرف این نوع داروها باعث خروج کنترل فشارخونشان می شود،بنابراین سعی کنید با دستور پزشک ار این دارو استفاده کنید. 4-افزایش حملات آسم مصرف قرص ژلوفن و داروهای این رده در بیماران آسمی می تواند منجر به افزایش خطر حملات آسمی شود. از دیگر عوارض حاد آن می توان به اختلال پوستی،اختلال بینایی و شنوایی،افسردگی و تغییر رفتاری،افزایش وزن،اختلال ادراری و زخم معده اشاره کرد.
موارد منع مصرف قرص ژلوفن
1-ژلوفن،ایبوپروفن،استامینوفن و همچنین داروهای ضد انعقادی تداخل دارویی دارند و نباید همراه این داروها استفاده شود. 2-افرادی که داروهای آنتی دیابتیک استفاده می کنند نباید ژلوفن بخورند زیرا ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروهایشان می شود و افت ناگهانی قند و به دنبال آن بروز شوک را به همراه دارد. 3-داروی ژلوفن نباید همراه با داروهای ادرار آور استفاده شود زیرا باعث کاهش اثر داور می شود. 4- افراد مبتلا به ناراحتی های خونی مثل هموفیلی و افرادی که مشکلات انعقادی دارند نیز باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند.
تفاوت بین قرص ژلوفن و ایبوپروفن
درباره تفاوت بین ژلوفن و ایبوپروفن میتوان گفت ژلوفن فرم ژلهای داروی ایبوپروفن است که مشهورترین نام تجاری آن بروفن است. قرص ژلوفن ۴۰۰ به صورت قرص یا کپسول نرم ژلاتینی و جزء داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی است. در تکنولوژی جدید داروسازی تولید داروها به صورت ژلهای بسیار جا باز کرده است زیرا تولید داروها به صورت ژلهای عوارض قرص را به حداقل میرساند و جذب دارو را سریعتر میکند. این دارو خاصیت ضد درد، ضد التهاب، ضد تب دارد که کودکان از این دارو به صورت شربت و با نام ایبوپروفن استفاده میکنند.
قرص ژلوفن و مشکل کلیوی
هشدار مصرف قرص ژلوفن در افرادی که مشکل کلیوی دارند: – چون دفع این دارو از طریق کلیه و به صورت ادرار است مبتلایان به ناراحتیهای خیلی شدید کلیه نیز نباید از این دارو استفاده کنند همچنین کسانی که به ترکیبات آسپیرین حساسیت دارند نیز جزء موارد منع مصرف ژلوفن هستند. – ژلوفن استامینوفن و همچنین داروهای ضد انعقادی تداخل دارویی دارد و نباید همراه این داروها استفاده شود. – افرادی که داروهای آنتی دیابتیک استفاده می کنند نباید ژلوفن بخورند چرا که مصرف ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروهایشان میشود و افت ناگهانی قند و به دنبال آن بروز شوک را به همراه دارد. – ژلوفن نباید همراه با داروهای ادرار آور استفاده شود چرا که کاهش اثر داور میشود. – لازم است که مصرف ژلوفن به حداقل رسانده شود و حتماً زیر نظر پزشک تهیه شود و به صورت خود سرانه مصرف نشود تا مشکلات ناشی از مصرف خودسرانه این دارو از بین برود.
موارد مصرف قرص ژلوفن ۴۰۰
موارد مصرف قوص ژلوفن ۴۰۰ گرمی کدام است؟ از این دارو در امراضی چون آرتریت، نقرس، درد بعد از کشیدن دندان و درد قاعدگی استفاده میشود و دوره آن در افراد بالغ از ۲۰۰ میلیگرم تا ۸۰۰ میلیگرم و روزی ۳ یا ۴ بار است. در درمان و کاهش دردها و التهابهای ناشی از التهاب روماتیسمی مفاصل و پوکی استخوان، تب , دردهای خفیف تا متوسط به کار میرود. همچنین در سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز ژلوفن برای کاهش درد به کار میرود. توجه: مصرف این مسکن در سه ماه آخر بارداری ممنوع است.
عوارض گوارشی قرص ژلوفن
از عوارض این دارو عوارض گوارشی است که از آن جمله می توان اثر آن بر روی کبد را ذکر کرد چون این دارو در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد. وی ادامه داد: یکی دیگر از عوارض آن تاثیر این دارو بر کلیه است چرا که دفع دارو از طریق کلیه صورت می گیرد و مصرف بیش از حد آن بر کلیه اثر می گذارد. رهنما یادآور شد: این دارو در بالغین استفاده می شود و به صورت کپسول های ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرمی در بازار موجود است. وی اذعان داشت: از این دارو در امراضی چون آرتریت، نقرس، دردهای شدید قاعدگی و درد دندان استفاده می شود. وی ادامه داد: این دارو خاصیت ضد درد، ضد التهاب، ضد تب دارد که کودکان از این دارو به صورت شربت و با نام ایبوپروفن استفاده می کنند. وی در مورد مصرف این دارو در دوران بارداری گفت: به طور کلی توصیه می شود تمامی داروها در سه ماهه اول بارداری استفاده نشود. وی افزود: ژلوفن در دوران بارداری جز گروه B است یعنی برای جنین ضرری ندارد اما باید طبق دستور پزشک مصرف شود. وی ادامه داد: اما در ۳ ماهه سوم بارداری این دارو جزء گروه D قرار می گیرد که نباید استفاده شود و مصرف آن باعث بروز اختلالات جنینی می شود. بیشتر بخوانید
عوارض قرص ژلوفن
داروهای شیمیایی با وجود فوایدی که دارند و قادرند درد و علائم بیماریها را تسکین دهند، عوارض جانبی نیز به دنبال دارند و برخی از این عوارض میتواند جان مصرفکنندگان را به خطر بیندازد. قرص ژلوفن ۴۰۰ یا ایبوپروفن هم از این گردونه مجزا نیستند و خطراتی را نیز ممکن است در افراد ایجاد کنند. شایعترین عوارض مصرف ژلوفن عبارتند از: اسهال، حالت تهوع و استفراغ، سوءهاضمه شامل نفخ و درد شکمی و هرگونه درد در ناحیه معده یا رودهها جزو عوارض شایع این مسکنها و ضد التهابها به شمار میرود. از دیگر اثرات ناخواسته و عوارض جانبی این دارو میتوان به سردرد، خواب آلودگی، کاهش فشار خون، تپش قلب، خارش، خونریزی گوارشی و بی اشتهایی اشاره کرد. دارو بهتر است با معده خالی استفاده شود، ولی چون عوارضی گوارشی دارد، بعد غذا استفاده میشود. دارو باید با یک لیوان پر از آب استفاده شود و بعد از استفاده اگر فرد تا چند دقیقه دراز نکشد، بهتر است.
قرص ژلوفن برای بیماران قلبی
مصرف ژلوفن برای بیماران قلبی بسیار خطرناک است و موجب افزایش حملات قلبی خواهد شد ومصرف طولانی مدت از این دارو با دوزهای بالا باعث خونریزی معده و زخم های گوارشی مخصوصا در افراد مسن بالا 65 سال و افراد الکلی را می شود.دیکلوفناک ، پیروکسیکام و ناپروکسن از این دسته دارو محسوب میشود که به صورت موضعی ، خوراکی و تزریقی بکار میرود.
منع مصرف قرص ژلوفن
افراد با سابقه بیماریهای ذیل در مصرف این دارو باید با احتیاط عمل کنند: افراد مبتلا به آسم افراد مبتلا به ناراحتیهای خونی مثل هموفیلی و افرادی که مشکلات انعقادی دارند مبتلایان به ناراحتیهای خیلی شدید کلیه افرادی که مبتلا به زخم معده باشند و یا کولیت داشته باشند مبتلایان به فشار خون افرادی که سابقه سکته دارند مبتلایان به بیماریهای قلبی
مصرف خودسرانه قرص ژلوفن
ژلوفن دارویی است جزء دسته داروهای ضد التهایی غیر کورتونی بوده که متاسفانه مصرف خودسرانه آن به شدت رواج پیدا کرده است. دکتر احمد رهنمای چیت ساز نایب رئیس انجمن داروسازان تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: داروی ایبوپروفن با نام تجاری پروفن به صورت دراژه وجود دارد که سه چهار سالی است که به صورت ژله ای و با نام ژلوفن تهیه می شود. وی خاطر نشان کرد: در تکنولوژی جدید داروسازی تولید داروها به صورت ژله ای بسیار جا باز کرده است زیرا تولید داروها به صورت ژله ای عوارض قرص را به حداقل می رساند و جذب دارو با سریع تر می کند. وی افزود: از عوارض این دارو عوارض گوارشی است که از آن جمله می توان اثر آن بر روی کبد را ذکر کرد چون این دارو در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد. وی ادامه داد: یکی دیگر از عوارض آن تاثیر این دارو بر کلیه است چرا که دفع دارو از طریق کلیه صورت می گیرد و مصرف بیش از حد آن بر کلیه اثر می گذارد.
تداخل دارویی قرص ژلوفن
ژلوفن با استامینوفن و همچنین داروهای ضد انعقادی تداخل دارویی دارد و نباید همراه این داروها استفاده شود. ژلوفن نباید همراه با داروهای ادرارآور استفاده شود چرا که باعث کاهش اثر دارو میشود. افرادی که داروهای آنتیدیابتیک استفاده میکنند نباید ژلوفن بخورند چرا که ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروهایشان میشود و افت ناگهانی قند و به دنبال آن بروز شوک را به همراه دارد.
قرص ژلوفن کامپاند
ژلوفن کامپاند® ®Gelofen Compound استامینوفن+ایبوپروفن+کافئین Acetaminophen/Ibuprofen/Caffeine هر کپسول متشکل از استامینوفن 325 میلی گرم، ایبوپروفن 200میلی گرم و کافئین 40 میلی گرم می باشد که بعنوان مسکن در انواع درد، مانند سردرد و دردهای ناشی از آرتریت روماتوئید و نیز بعنوان ضد تب مصرف می شود. این فراورده برای تسکین سردردهای میگرنی نیز بکار می رود.قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک یا داروساز خود مشورت نمائید: _ سابقه حساسیت به هریک از اجزاء دارو، همچنین حساسیت به داروهای دیگر، غذاها، رنگها، مواد محافظ، ژلاتین و… _ در صورت حاملگی یا شیردهی. _ در صورت مصرف هر نوع دارو چه با نسخه و چه بدون نسخه پزشک بویژه داروهای ضد انعقاد، سایر داروهای محتوی استامینوفن، ایبوپروفن و کافئین. _ در صورت هر نوع بیماری بویژه بیماریهای کلیه، کبد، اختلالات معده یا زخم معده، بیماریهای قلبی، سابقه تشنج و پرکاری تیروئید در طول دوره مصرف این دارو رعایت نکات ذیل توصیه می شود: _ دارو را بیشتر از مقدار مصرف توصیه شده مصرف نکنید. _ دارو را می توانید همراه یا یعد از غذا و با مقداری آب میل نمایید. در زمان مصرف این دارو از مصرف زیاد چای و قهوه خودداری شود. _ مصرف این دارو در کودکان زیر 12 سال توصیه نمی شود بهتر است از سایر اشکال داروئی استفاده گردد. _ مقادیر زیاد این دارو و به مدت طولانی جهت کنترل دردهای شدید توصیه نمی شود. مصرف در بارداری و شیردهی: این دارو جزو گروه C بوده و مصرف آن با تشخیص پزشک و مجاز می باشد.
مطالب مرتبط :
عوارض و موارد مصرف قرص آلپرازولام ۰/۵ و 1 میلی گرم
عوارض و موارد مصرف قرص آزیترومایسین 500 برای جوش
همه چیز درباره عوارض و درمان قرص برنج گیاهی
همه چیز برای بهترین قرص تاخیری گیاهی بدون عوارض برای مردان
عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری لونژیل چیست
- ۹۷/۱۰/۰۸